01 February 2018

Vaarika-toorjuustu tort brownie põhjal


Brownie:
25 g võid
50 g tumedat šokolaadi
45 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
25 g fariinisuhkrut
40 g suhkrut
1 muna
0,5 dl piima
1 tl vaniljesuhkrut

Sulata šokolaad ja või vesivannil. Jahuta. Sega jahu soolaga ja küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkrutega ning lisa šokolaad. Kalla juurde piim, lisa jahusegu ja vaniljesuhkur. Vala tainas ümmarguse lahtikäiva vormi sisse (läbimõõt 20-24 cm). Küpseta 160 kraadi juures 45-50 minutit. Põhi peaks olema keskelt katsudes veel õrnalt vetruv. Lase põhjal jahtuda. Kui kasutad madalat vormi, siis tuleb see kõrgemaks ehitada (nt papi+toidukilega või tordikilega), sest tort tuleb üpris kõrge. Aseta jahtunud põhi vormi.

Vaarikatarretise kiht:
150 g külmutatud vaarikaid
4 sl suhkrut
1 dl vett
2 (4g) želatiinilehte

Keeda vaarikad vee ja suhkruga püreeks. Peenema tulemuse saamiseks võid püree kurnata. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista lehed kuivaks ja lahusta kuumas vaarikapürees. Jahuta toatemmperatuurile kuni segu hakkab õrnalt tarretuma. Määri tarretis põhjale ja pane paariks tunniks külmkappi.

Toorjuustuskiht:
400 g toorjuustu
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
1 väikse sidruni mahl ja koor riivituna
4 (8 g) želatiinilehte + 0,5 dl kuuma vett lahustamiseks

Pane želatiinilehed külma vette likku Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Lisa toorjuust, sidruni mahl ja koor ja vahusta korralikult segamini. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas vees. Nirista segu toorjuustuvahu hulka, mikserda hoolikalt. Määri mass vormi tarretisekihile. Pane tort külmkappi vähemalt 5 tunniks tahenema.

Glasuur:
50 g tumedat šokolaadi
125 g vahukoort

Kuumuta koor ning lahusta selles šokolaad. Nirista glasuur koogile.

Kaunista meelepäraselt :)

1 comment:

  1. Browni tuli väga madal, ei kerkinud. Nüüd vaatasin uuesti ja kogused ikka väga väiksed Browni tegemiseks. Kasutasin 22 cm vormi

    ReplyDelete