01 February 2018

Mississippi mudakook

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
70 g võid
60 g tumedat šokolaadi

Täidis:
180 g tumedat šokolaadi
180 g võid
4 muna
100 g fariinisuhkrut
75 g suhkrut
2 dl vahukoort

Kate:
2 dl vahukoort
(150 g toorjuustu)* 
0,5 dl suhkrut

Kaunistamiseks:
šokolaadilaaste

Põhja jaoks purusta küpsised. Sulata või ning kuumas võis omakorda šokolaad. Sega korralikult läbi. Vala segu purustatud küpsisetele ja töötle ühtlaseks. Vala mass lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud 24-26 cm läbimõõduga koogivormi. Suru küpsisemass vormi põhja. Tõsta veidiks külma tahenema. Kreemi tegemiseks sulata šokolaad ja või nagu eelenevalt ning jäta natukeseks jahtuma. Vahusta munad  suhkrutega, mikserda sisse ka koor ja lisa ettevaatlikult sulatatud šokolaad-või sgeu. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 45 minutit. Lase enne vormist välja võtmist täielikult jahtuda. Koogi võib ideaalselt valmis küpsetada ka eelmise päeva õhtul ja öösel jahedas hoida. Kuid võta 30 minutit enne kaunistamist ja serverimist kook külmkapist välja. Kuna külmas läheb täidis kõvaks, siis jõuab see koogil pehmeneda. Katteks vahusta koor suhkruga, lisa toorjuust ja mikserda õrnalt läbi. Kata kook. Kaunista šokolaadilaastudega. Naudi!

* Toorjuustu võib ka ära jätta, kui ainult vahukoor meeldib rohkem. Minu peres on vahukoorepelgur ja seetõttu mahendasin kreemi toorjuustuga.

Retsept siit (muutsin mõningaid asju).

No comments:

Post a Comment