24 April 2018

Klassikaline kringel

Tainas:
2,5 dl piima
25g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid


Täidis:
90 g võid
90 g suhkrut
8 g jahvatatud kaneeli


Kuumuta piim käesoojaks. Hõõru pärm suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida 45-60 minutit. Täidise valmistamiseks sega komponendid omavahel ühtlaseks.
Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Määri peale või-täidis ning rulli tainas pikemast servast kokku. Seejärel lõika pikuti rull pooleks ning põimi kokku neid rulle üksteisest üle tõstes. Tõsta kokkupõimitud rull küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (26 cm) ning küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.

Mõnikord, kui on vaja ekstraturgutust šokolaadi näol, niristan ma kringli üle šokolaadi-koore pumatiga (50 g  tumedat šokolaadi, 0,5 dl vahukoort).

Retsept siit

No comments:

Post a Comment