Põhi:
150 g võid
2,5 dl nisujahu
1,5 dl tatrajahu (või rukkijahu)
0,5 tl soola
1 dl riivitud parmesani
2 sl külma vett
Täidis:
300-350 g kuumsuitsulõhet
2 muna
200 g Merevaiku
200 g ricotta kohupiima
10 cm jupp porrut
poole sidruni mahl
2 peotäit suuremaid kirsstomateid
tilli
soola
Põhja jaoks näpi kõik ained (va vesi) ühtlaseks puruks. Lisa vesi ja vormi mass tainas. Suru tainas ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks klopi munad lahti. Lisa ricotta, Merevaik ja sidrunimahl ja vispelda ühtlaseks massiks. Lisa tükeldatud kala, porru ja hakitud till. Vispelda ühtlaseks ja maitsesta soolaga. Kalla täidis tainale. Viiluta kirsstomatid ka lao pirukale. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30-35 minutit.
Retsepti idee sain siit, millele tegin omapoolsed muudatused.
No comments:
Post a Comment