05 June 2015

Rabarberi-tosca kook

Plaanisin täna turult rabarberit osta, et peret ühe maitsva koogiga nuumata. Kahjuks on rabarber turul nii kalli hinnaga, samas maal kasvab meil nagu umbrohi. Seega minu käsi ei tõusnud rahakotist seda summat välja käima. Mõtlesin, et nagunii lähen varsti maale, siis toon ka ühtlasi rabarberit. Ostsin hoopis liha :) Jalutasin koju ja ühtäkki tuli vastu üks vanem proua, kott rabarberivarsi täis. Pakkus neid mulle puhta muidu. Võtsin kolm toekat rabarberivart, tänasin ja suundusin koju, koogimõtted peas.

3 muna
150 g suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
100 g võid
2 (jämedat) rabarberivart

Toscakate:
50 g võid
150 g kondenspiima
100 g mandlilaaste

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa detsiliitri kaupa küpsetuspulbriga segatud jahu, vahepeal vahusta. Sulata või. Lisa või ja piim tainale. Vahusta veel. Koori ja tükelda rabarber, lisa tainale. Määri lahtikäiv koogivorm võiga, puista põhjale mannat. Vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.
Katte jaoks sulata või. Lisa kondenspiim ja mandlilaastud. Sega läbi ja määri koogile. Küpseta kooki 200 kraadi juures veel 15 minutit.


No comments:

Post a Comment