22 May 2015

Kohupiima-keedukreemiga maasikakook

See kook on peaaegu tervislik :)

Põhi:
75 g võid
50 g pruuni suhkrut
noaotsaga soola
1 muna
60 g mandlijahu
150 g tatrajahu

Töötle kõik koostisosad köögikombainis ühtlaseks tainaks. Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta eelkuumutatud ashjus 200 kraadi juures 15 minutit.

Täidis:
2 muna
3 sl pruuni suhkrut
2 sl tatrajahu
3 tl vaniljesuhkut
2 dl piima
1 dl vett
25 g võid
150 g magusat lahjat kohupiima

Vahusta munad pruuni suhkruga kohevaks vahuks. Lisa jahu ja vahusta veel. Kuumuta potis piim ja vesi. Sega munavaht piima hulka. Kuumuta kuni segu pakseneb (sega, muidu läheb tükki). Võta pott tulelt ja klopi hulka vaniljesuhkur, või ja viimaks kohupiim. Tõsta keedukreem põhjale ja jahuta mõlemad maha (võib külmkapis).

Kate:
maasikaid

Viiluta maasikad ja lao jahtunud koogile. Serveeri kohe.



No comments:

Post a Comment