26 April 2015

Laavakook

Mina aru ei saa, miks need šokolaadi-laavakoogid (või siis peene nimega chocolate fondant) restoranides nii palju maksavad. Teha on neid lihtne ju ja koostisosasid läheb ka minimaalselt. Ja sellest ma ka aru ei saa, miks ma neid varem teinud pole. Ilmselt seetõttu, et olen oma peres ainuke šokohoolik ja kuna mees on hetkel väljamaal, siis küpsetasin midagi AINULT endale. Olid head!

100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
50 g suhkrut
35 g jahu
2 muna

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sulata vesivannil šokolaad ja või.Vala jahtunud šokolaadi-või segu munavahu hulka. Vahusta veel paar minutit, Sõelu jahu tainale ja mikserda veel. Määri väiksesed koogivormid (4 tk) võiga ja puista üle tumeda kakaoga. Vala segu vormidesse. Aseta vormid 180 kraadisesse ahju ja küpseta 10-15 minutit. Mina lasin olla 15 minutit ja koogid jäid seest küll vedelad, aga mitte voolavad. Järgmisel korral küpsetan seega 13 minutit. Serveeri soojalt koos toormoosi (hapukaga) ja jäätisega.

No comments:

Post a Comment