See oli läinud nädala teisipäeval, mil käisin Tabasalu restoranis Seller söömas. Sealsed marineeritud kirsstomatid olid nii head, et otsustasin ka kodus tomateid marineerida.
500 g kirsstomateid
1,5 dl vett
1,5 dl valge veini äädikat (6%-line)
3 sl suhkrut
2 sl meresoola
Pese tomatid, torka hambatikuga koore sisse 4-5 auku ja aseta puhastesse purkidesse. Keeda ülejäänud ainetest marinaad. Lase marinaaridl pisut jahtuda ja vala siis tomatitele. Sulge kaanega. Lase külmkapis paar päeva maitsestuda ja seejärel naudi.
NB! Kui on soov korraga rohkem marineerid ja hoidist kauem säilitada, siis tuleb hoidist steriliseerida.
EDIT: Just degusteerisin ja järgmisel korral paneksin 2 dl vett ja 4 sl suhkrut. Praegu olid natuke ehk liiga äädikased ja võiksid olla pisut magusamad.
No comments:
Post a Comment