11 March 2015

Mustika-valge šokolaadi muffinid võikreemiga aka tassikoogid vol 3

100 g võid
150 g suhkrut
2 muna
2 dl Gefiluse mustikamaitselist hapupiimajooki (sobib ka pett või keefir)
noaotsaga soola
250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
200 g külmutatud mustikaid
100 ga valget šokolaadi

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sulata või ja sega kokku hapupiimajoogiga. Vala saadud segu munavahu hulka. Sega kõik hoolikalt läbi. Lisa omavahel segatud jahu, sool ja küpsetuspulber. Töötle ühtlaseks tainaks. Lisatükeldatud šokolaad ja külmutatud mustikad. Sega ettevaatlikult läbi. Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 190 kraadi juures u 30-35 minutit (kontrolli tikuga).


Sidrunimaitseline võikreem
150 g võid
100 g kondenspiima
150 g tuhksuhrut
2 tl sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
(toiduvärvi)

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa toasoe kondenspiim ja vahusta veel. Viimaks lisa sidrunimahl ja peeneks riivitud -koor. Soovi korral värvi kreem toidvärviga. Pane kreem pritskotti ja kaunista muffinid. Kreem säilib hästi ka külmkapis kuni nädala ning kõlbab ka sügavkülmutada.

Tütre sünnipäevaks ja pisipoja katsikuteks tegin just neid muffineid. Kaunistasin veel nonparellide ja füüsaliga. Kaunid ja maitsvad.

No comments:

Post a Comment