11 March 2015

Lihapirukad

Eelkergitusega pärmitainas:
25 g presspärmi
2,5 dl piima
1 sl suhkrut
1 tl meresoola (jahvatatuna)
100 g võid
1 muna
375 g jahu

Lihatäidis:
400 g hakkliha
1 sibul
(1 dl riisi)
(1 riivitud porgand)

Sulata pärm suhkruga vedelaks. Lisa 200 g jahu ja töötle vispli abil tainaks. Kata kauss kilega ja jäta tainas sooja kohta 20 minutiks kerkima. Seejärel klopi tainasse muna, toasoe või sool. Lisa 175 g jahu ja sõtku tainaks. Kata kauss kile või rätikuga ja pane sooja kohta 1-1,5 tunniks kerkima.
Kui tainas on kerkinud vähemalt kahekordseks, siis rulli jahusel laual tainas lahti (rullimisel puista tainale jahu, muidu kleepub see tainarulli külge). Lõika ümmarguse vormi abil kettad. Prae hakkliha ja sibul. Kes soovib, võin täidisesse panna ka keedetud riisi ja riivitud porgandit. Mina neid ei pannud, pereisa soovid Lihapirukaid, mitte RIISIpirukaid :) Tõsta kettale täidis ning suru taina ääred kokku. Pane pirukad ahjuplaadile veel 15 minutiks kerkima. Enne ahju panekut pressi kahvliga veel kinnitusservad üle. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit. Ahjust tulnud saiad kata niiske käterätikuga ja mässi kilesse - nii on need ka järgmisel hommikul värsked ja pehmed.

No comments:

Post a Comment