20 January 2015

Valge šokolaadi-jõhvika tort ehk jõulutort 2014

Põhi:
100 g võid
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
näpuotsaga soola
2 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g hapukoort
1 sl kakaopulbit
1 tl piparkoogimaitseainet

Täidis:
300 g jõhvikaid
0,5 dl suhkrut

Kate:
300 g (1 toru) kohupiimapastat 
2 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
200 g kohupiima

Põhja jaoks vahusta või ja suhkurud. Vahustamist jätkates lisa ükshaaval munad. Seejärel vahusta hulka hapukoor. Sega eraldi kausis kuivained ning lisa need seejärel tainale. Mikserda korralikult läbi. Vala tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi ja kõpseta 175 kraadi juures 25 minutit. Lase koogipõhjal jahtuda ning seejärel lõika põhi pooleks.
Purusta jõhvikad ja sega suhruga. Määri saadud moos kahe koogipõhja vahele.
Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil. Vahusta eraldi nõus vahukoor õrnalt vahule. Sega vahukoor ja kohupiimad sulanud šokolaadi hulka. Määri kate koogile. Pane kook vähemalt viieks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista meelepäraselt.

No comments:

Post a Comment