150 g võid
2 dl suhkrut
150 g hapukoort
1 dl piima
4 muna
6 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
150 g kuivatatud kirsse*
100 g valget šokolaadi
Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks. Lisa juurde hapukoor ja vahusta veel. Sega juurde munad ning samal ajal jätka vahustamist. Lisa piim, ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Klopi ühtlaseks tainas. Lõpuks lisa tükeldatud kirsid ja šokolaad. Vala segu ümmargusse keeksivormi** ja küpseta 175 kraadi juures 55 minutit (kontrolli küpsust puutikuga).
*Küpsetasin selle keeksi aastavahetuse pidulauale. Plaanis oli kuivatatud kirssidega lisada keeksile hapukust. Kahjuks ei ole meie kaubanduses müügil kuivatatud NATURAALSEID kirsse. Ikka on vaja kõigele lisada suhkrut, toiduvärvi ja mida kõike veel. Kurb. Kahjuks endal mul kirsipuud aias ei kasva, aga järgmisel talveks plaanin selle keeksi tarvis varuda jõhvikaid ja pohli (plaanin neid kuivatada, aga ehk kõlbab ka sügavkülmas hoitud kraam).
**
Seda tainast on nii palju, et tavalisse neljakandilisse vormi see ei mahu. Mina küpsetasin 24 cm läbimõõduga ümmarguses keeksivormis (auk keskel) ja keeks tuli üpriski suur.
No comments:
Post a Comment