30 December 2013

Pasteeditegu vol 2

Eelmisest pasteetiteost on möödas juba omajagu aega, aga parem hilja, kui mitte kunagi, eksole :)
Vaatasin oma eelnevat retsepti ja võtsin enda tehtud märkmed arvesse. Uus retsept sai seega pisut teisem ja pasteet isegi parem veel.

500 g kanamaksa (kasutasin Tallegi külmutatud kanamaksa)
150 g suitsupeekonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 dl punast veini
1 dl vett
200 g võid
loorberilehte
soola
roseepipart
2 sl cointreau't

Sulata maks (kui kasutad külmutatud kujul) ja puhasta kelmetest. Prae maks 2 sl võiga mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta praetud maks taldrikule. Kuumuta pannil tükeldatud sibul, küüslauk ja peekon (kuni sibul muutub klaasjaks). Lisa juurde maks ja vala peale vein ning vesi. Puista hulka sool (paar-kolm näpuotsatäit), roseepipar (u 2 tl) ja loorberileht. Kata pann kaanega ja lase tasasel tulel haududa 20 minutit (vedelik peaks enam-vähem aurustunud olema). Lase segul pisut jahtuda ning seejärel pane kogu kupatus köögikombaini. Lisa tükeldatud toasoe või ning purusta mass ühtlaseks. Lisa cointreu ja vajadusel timmi maitset soola-pipraga (mina soolasin seekord pasteedi pisut üle, aga eks näis, külmkapis seistes ehk tõmba tagasi).

Viib keele alla :)

No comments:

Post a Comment