
25 g pärmi
50 g suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
2 dl piima
100 gr võid
450 g jahu
Täidis:
~300 g Nutella kreemi
(rosinaid, pähkleid)
Glasuur:
1 dl kohvikoort
~75 g šokolaadi
Kaunistamiseks:
mandlilaaste
Pärmitaina jaoks hõõru pärm suures kausis soola ja suhkruga vedelaks. Sulata või ning sega kokku käesooja piimaga. Lisa võipiim pärmile. Sega ühtlaseks, lisa muna ning sega taas. Lisa tainale jahu ning hakka sõtkuma. Sõtku kuni tainas kausi ja käte küljest kenasti lahti lööb. Riputa tainale pisut jahu ning jäta rätiku alla sooja kohta ~1 tunniks kerkima.
Kummuta kerkinud tainas ettevaatlikult jahuga kaetud alusele. Rulli õrnalt tainarullile vajutades ristkülikuks. Kata tainas toasooja Nutella kreemiga ning puista soovi korral peale rosinaid ja pähkleid (väikesteks tükkideks tehtuna) (pilt 1). Keera tainas rulli (pilt 2). Näpi lahtine tainakülg rulli külge ning poolita rull pikkupidi (pilt 3). Põimi poolikud rullid palmikuks (vaata, et "lahtine" külg jääks üles) (pilt 4). Tõsta kringel ahjuplaadile ning lase rätiku all veel 10 minutit kerkida. Küpseta 190 kraadi juures ~20 minutit.
Glasuuri jaoks aja koor kuumaks ning lahusta selles šokolaad (kui glasuur tundub liiga paks, siis lisa veidi koort). Nirista veidi jahtunud kringlile glasuur ning kaunista mandlilaastudega.
No comments:
Post a Comment