
500 g kanamaksa
135 g suitsupeekonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 porgand
2 dl punast veini
200 g võid
2 dl vahukoort
1 loorberileht
soola
(rosee)pipart
Puhasta ja tükelda maks. Prae maks 1 sl võis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta tükid kõrvale. Kuumuta samal pannil tükeldatud peekon, sibul, küüslauk ja riivitud porgand. Tõsta juurde praemaks. Vala peale vein, lisa loorberileht, sool ja pipar. Kuumuta kaane all 15-20 minutit (kuni vein on peaaegu aurustunud). Võta loorberileht välja ja lase segul natuke jahtuda. Purusta kogu kupatus saumikseriga (või köögikombainis). Lisa toasoe või ning vahusta mikseri abil kohevaks. Lõpuks vahusta eraldi nõus vahukoor ning lisa pasteedile. Vahusta pasteeti veel mõni minut. Kalla pasteet vormidesse ning tõsta külmkappi.
NB! Äsja valminud pasteet on üpriski vedel, külmkapis aga või taheneb ning pasteet muutub paksemaks.
Kreemisema tulemuse saamiseks võib pasteedi ajada läbi sõela.
* Järgmine kord teeksin natuke teistmoodi:
a) paneksin veini vähem, nt 1 dl veini + 1 dl puljongit (või vett)
b) paneksin pasteedi hulka tüümiani (praegu murran aknalaualt potist tüümianioksakesi ning panen söömise ajal pasteedi peale)
c) lisaksin sortsu (2-3 spl) konjakit (mul polnud seda kodus ning ei raatsinud osta ka)
d) kindlasti väärivad katsetamist ka teiste loomade maksad - nt küülikumaks (maksa on üldse poest raske leida, eriti veel jahutatult)
Lähengi teen endale ühe kosutava pasteedikihiga saia :)
Järgmise pasteediteoni!
No comments:
Post a Comment