13 November 2013

Singi-juustu täidisega kringel

Tainas:
380 g jahu
15 g suhrut
40 g võid
1 muna
25 g pärmi
1 tl soola
150 g vett

Täidis:
200 g juust
3-4 sl majoneesi
300 g suitsusinki


Lahusta pärm suhkru ja soolaga. Lisa käesoe vesi. Tõsta jahu pärmisegu hulka. Lisa  muna ja sulatatud või. Sõtku ühtlaseks, et tainas käte ja kausi küljest lahti lööks. Raputa kergelt üle jahuga ja lase soojas kohas rätiku all tunnike kerkida.
Täidise jaoks haki sink ja riivi juust.
Kui tainas on kerkinud, sõtku kergelt läbi ja rulli u 1 cm paksuseks ristküilikuks. Määri peale majonees. Puista tainale sink ning seejärel juust. Rulli tainas kokku. Suru ja vooli saadud "vorsti" käte vahel, et õhk välja tuleks. 
Lase 10 minutit puhata! Lõika rull kaheks ja punu patsi nii, et lahtilõigatud osa jääks patsi peale. Vormi ümmarguseks pärjaks, punudes otsad omavahel kokku.
Lase 10-15 minutit rätiku all kerkida ja seejärel küpseta 190 kraadises ahjus umbes 25-30minutit.

Retsepti taina jaoks võtsin siit.

No comments:

Post a Comment