380 g jahu
15 g suhrut
40 g võid
1 muna
25 g pärmi
1 tl soola
150 g vett
Täidis:
200 g juust
3-4 sl majoneesi
300 g suitsusinki
Lahusta
pärm suhkru ja soolaga. Lisa käesoe vesi. Tõsta jahu pärmisegu hulka. Lisa
muna ja sulatatud või. Sõtku ühtlaseks, et tainas käte ja kausi küljest
lahti lööks. Raputa kergelt üle jahuga ja lase soojas kohas rätiku all tunnike
kerkida.
Täidise
jaoks haki sink ja riivi juust.
Kui
tainas on kerkinud, sõtku kergelt läbi ja rulli u 1 cm paksuseks ristküilikuks.
Määri peale majonees. Puista tainale sink ning seejärel juust. Rulli tainas
kokku. Suru ja vooli saadud "vorsti" käte vahel, et õhk välja
tuleks.
Lase 10
minutit puhata! Lõika rull kaheks ja punu patsi nii, et lahtilõigatud osa jääks
patsi peale. Vormi ümmarguseks pärjaks, punudes otsad omavahel kokku.
Lase
10-15 minutit rätiku all kerkida ja seejärel küpseta 190 kraadises ahjus umbes
25-30minutit.
No comments:
Post a Comment