27 June 2013

Rabarberikook martsipani-purukattega

Põhi:
125 g võid
55 g suhkrut
185 g jahu
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400 g tükeldatud rabarberit
75 g suhkrut
1 sl tärklist

Kate:
100 g martsipani
50 g mandlilaaste
100 g võid
1 dl suhkrut
1 dl jahu

Põhja jaoks sulata või, sega hulka suhkrut ja muna. Lisa omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Sõtku ühtlaseks tainaks ja suru küpsetusvormi põhja ja äärtele. Pane vorm u pooleks tunniks külmikusse.
Tükelda rabarber ja sega esmalt tärklisega, seejärel suhkruga.
Katte jaoks sulata või, sega hulka suhkur, jahu, riivitud/tükeldatud martsipan ja mandlilaastud. Näpi ühtlaseks puruks.
Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.
Laota eelküpsetatud põhjale rabarber. Pudista peale martsipanikate. Küpseta veel 35 minutit.

No comments:

Post a Comment