27 June 2013

Hernesupp

3 dl kuivatatud herneid (lihvimata)
1,5 dl vett
300-400 g suitsuribi
1 väike sibul
1 porgand
soola

Pane herned eelmisel õhtul külma veega likku (vesi peaks u 3 cm üle herneste ulatuma). Pane suitsukondid veega keema. Keeda pool tundi, seejärel tõsta kondid veest välja. Kurna herned ja lisa vette. Pane potti ka tükeldatud sibul ja riivitud porgand. Keeda suppi u 2 tundi (kuni herned on juba päris lagunenud). Supi keemise ajal puhasta kondid lihast. Viimasena lisa supi hulka puhastatud suitsuliha ja keeda veel mõned minutid. Maitsesta soolaga. Maitse parandamiseks võib keemise ajal vette lisada ka ühe loomaliha
puljongikuubiku.

Sellest kogusest jätkub umbes neljale sööjale.

No comments:

Post a Comment