25 January 2013

Hapukoorekattega rabarberikook

Põhi:
100g toasooja võid
50g hapukoort
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola


Kate:
300g hapukoort
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
350g tükeldatud rabarberit
3 sl suhkrut pealeraputamiseks


Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning jätka vahustamist kuni muna täieliku segunemiseni. Lisa hapukoor ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jagu ning töötle ühtlaseks tainaks.
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga ning määri tainas selle põhjale ja äärtele.
Sega omavahel hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja muna ning vala põhjale.
Tükelda rabarber ning raputa ühtlaselt hapukoorekihile. Kõige peale raputa 3 sl suhkrut.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 40-45 minutit.
Serveeri jahtunult.
Retsepti võtsin siit, kuid muutsin natuke katte koguseid ja koostisosi :)

No comments:

Post a Comment