Põhi:
100g toasooja võid
50g hapukoort
1 dl suhkrut
1
muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Kate:
300g hapukoort
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl
vanillisuhkrut
350g tükeldatud
rabarberit
3 sl suhkrut pealeraputamiseks
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning jätka vahustamist kuni muna täieliku
segunemiseni. Lisa hapukoor ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jagu ning
töötle ühtlaseks tainaks.
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv
ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga ning määri tainas selle põhjale ja
äärtele.
Sega omavahel hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja
muna ning vala põhjale.
Tükelda rabarber ning raputa ühtlaselt hapukoorekihile. Kõige peale raputa 3 sl
suhkrut.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 40-45 minutit.
Serveeri jahtunult.
Retsepti võtsin siit, kuid muutsin natuke katte koguseid ja koostisosi :)
No comments:
Post a Comment