18 December 2012

Kodujuustu-kirsitort

Põhi:
1 pk (180 g) Selga šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Täidis:
380 g kodujuust
2 dl vahukoort
200 g hapukoort
70 g suhkrut
15 g želatiini
0,5 dl vett

Kate:
1 kirsikompott (680 g)
3,5 dl kompotivedelikku
1 spl suhkrut
15 g želatiini

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud saadus mass 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Vahusta vahukoor kergelt vahule. Teises kausis sega hapukoor ja suhkur. Sega hulka vahukoor ning seejärel kodujuust. Paisuta želatiin külmas vees, seejärel sulata. Nirista saadud segu kodujuustusegu hulka. Sega korralikult läbi. Tõsta mass põhjale.
Nõruta kirsid ning lao tordile.
Tarretise jaoks aja mahl ja suhkur keema, võta tulelt ja sega ettevaatlikult hulka želatiin. Sega kuni želatiin on lahustunud. Aseta tarretis jahtuma. Juba natuke paksenev tarretis laota kirssidele. Hoia torti veel mõni tund külmkapis.

No comments:

Post a Comment