22 April 2012

Õunakeeks

Väga mahlane ja maitsev keeks. Maitseb hea ka ilma glasuurita.
150 gr võid
2 dl suhkrut
2 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut
2 dl piima
2 keskmist õuna


glasuur:
80 g kondenspiima
20 g võid
20 g mandlilaaste

Sega kuivained omavahel kokku. Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja piim. Lisa segule kuivainesegu ning õunakuubikud. Sega mass läbi ja vala võitatud keeksivormi. Küpsetada 175 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit. Lase jahtuda.
Glasuuri jaoks kuumuta mikrolaineahjus täisvõimsuse juures kondendpiima 2-3 minutit (kuni segu pruunistub). Lisa juurde või. Lase segul jahtuda ning määri seejärel keeksile. Kaunista mandlilaastudega.

No comments:

Post a Comment