Põhi:
125 g võid
125 g suhkrut
4 sl tumedat kakaod
näpuotsatäis soola
2 tl kuuma vett
2 muna
1 tl küpsetuspulbirt
40 g jahu
(2 sl mandlilikööri)
Täidis:
400 g toorjuustu
200 g valget šokolaadi
1 purk (680 g) kirsse
Kate:
1 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
Põhja jaoks sulata või. Lisa suhkur, kakao, vesi, sool sega ning lase paar minutit jahtuda. Lisa munad ning sega läikivaks massiks. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning mandliliköör. Aseta tainas küpsetupaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø26cm) põhjale ning küpseta 170 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.
Sulata šokolaad vesivannil. Sega hulka toorjuust ja kirsid. Kalla segu jahtunud põhjale. Hoia vähemalt 6 tundi külmkapis.
Sulata šokolaad vesivannil. Sega hulka toorjuust ja kirsid. Kalla segu jahtunud põhjale. Hoia vähemalt 6 tundi külmkapis.
Katte jaoks kuumuta vahukoor ning sulata selles šokolaad. Lase jahtuda. Kalla segu külmkapist võetud koogile. Aseta paariks tunniks külmkappi.
Kaunista kook kookoshelvestega.
Idee ja retsept osaliselt pärit siit
No comments:
Post a Comment