Põhi:
100 g mandleid
150 g Digestive küpsiseid
80 g sulatatud võid
Täidis:
500 g kodujuustu
4 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
15 g želatiini
4 sl vett
Kaunistuseks:
200 g vaarikaid
15 g želatiini
2 dl vett
2 tl suhkrut
2 tl sidrunist pressitud mahla
Purusta köögikombainis mandlid ja küpsised. Sega hulka sulatatud või. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru selle põhja. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külma. Vahusta koor tavalise ja vanillsuhkruga, sega hulka kodujuust. Mõõda želatiin vette ja paisuta 5 minutit, seejärel lahusta segu madalal pliidikuumusel. Lase veidi jahutada ning nirista kodujuustuvahu hulka, samal ajal vahustades, kalla mass vormi ja pane külma tarduma. Mõne tunni pärast sulata vee-suhkru-sidrunimahlasegus kaunistuse želatiin. Pooltest vaarikatest valmista toormoos ning nirista see tordile. laota ülejäänud vaarikad samuti tordile. Nirista tort üle želatiiniseguga. Pane tort veel paariks tunniks külma.
Retsept koos minupoolsete mugandustega pärist Pereköögi retseptidest.
No comments:
Post a Comment