14 August 2011

Rabarberi-kondenspiimakook


Põhi (sulgudes kogus suurema/paksema
põhja jaoks):
100 (125) g võid
1 (1,25) dl suhkrut
näputäis soola
3 (3,75) dl neljaviljahelbeid
1 (1,25) dl jahu
0,5 (1) tl küpsetuspulbrut

Täidis:
300 g rabarberit
200 g maasikaid
3 sl suhkrut
1 sl kartulitärklist
150 g toorjuustu
1 muna
300 g kondenspiima

Sulata või ning lisa ülejäänud taina koostisosad. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja natuke ka äärtele. Pane vorm 20 minutiks külmkappi. Puhasta ja tükelda rabarber ning maasikad, sega hulka kartulitärklis. Vahusta toorjuust ja muna. Lisa suhkur ja kondenspiim. Lisa rabarberi- ja maasikatükid täidisele. Vala täidis põhjale. Küpseta 180 juures 45-50 min.

No comments:

Post a Comment