4 keskmise suurusega munavalget või 120 g munavalgemassi
300 g suhkrut
natuke vähem kui 1 dl (ehk ~80 g) vett või mahla
noaotsaga sidrunihapet
(toiduvärvi)
Mõõda suhkur ja vedelik (paksupõhjalisse) potti ja pane tulele. Pane suhkur ja vedelik tulele (vedelikku täpselt nii palju, et teeks suhkru märjaks, aga ei muutuks vesiseks). Samal ajal vahusta munavalged tugevaks vahuks. Siirupit keeda, kuni suhkrukristallid on sulanud (maksimumkuumusel, alates mullitama hakkamisest 5-7 minutit). Siirup peaks olema selline suhteliselt veniv mass (kui taldrikule tilgutada, siis tilk ei voola laiali, vaid jääb nii nagu tilkus). Hakka peenikese nirena siirupit munavalge hulka valama, pidevalt vahustades. Vahusta kõike koos veel 10-15 minutit (sefiir on valmis, kui moodustuvad teravad tipud ja kaussi tagurpidi pöörates see sulle pähe ei kuku...kui kukkus, siis polnud valmis järelikult :)). Vahepeal lisa ka sidrunihape ja soovi korral toiduvärv. Valmis sefiir pritsi kohe tordile.
Sefiiri retsepti sain siit (seda torti peab ka kindlasti proovima teaha, tundub nii ahvatlev). Sefiirist ja selle valmistamisest saab lugeda ka siit ja siit.
Tordi "kehaks" oli seekord lihtne biskviitpõhi. Biskviidi lõikasin pooleks, kummagi poole immutasin piima ja tilgakese contreau´ga. Kreemiks määrisin vahele loodusliku apelsiniessentsiga maitsetatud kohupiimapasta. Vahele võib panna ka marju, toormoosi...kõike, mis maitseb lühidalt :)
No comments:
Post a Comment