11 March 2015

Ahjus küpsetatud pardikoivad...

 Põhimõtteliselt on vaja vaid pardikoibi (ostsin sooduka ajal Rimist Rannamõisa jahutatud koibi). Kuivata koivad peale pakist võtmist majapidamispaberiga. Maitsesta vaid soola ja pipraga (sool hõõru korralikult sisse, seda kulub suhteliselt palju). Pane koivad kaanega ahjuvormi (kõlbab ka tavaline vorm, siis kata see fooliumiga) ja ahjus 150 kraadi juurde. Küpseta koibi 3 tundi, iga tunni tagant kalla ära tekkinud rasv (seda PEAB tegema, muidu keedad koibi rasvas). Viimaks eemalda kaas, keera ahi 200 kraadi juurde ja küpseta koibi veel umbes 20 minutit (kuni nahk on pruunikas ja krõbe).
See oli minu esimene katsetus pardikoibadega (ideest teostuseni võttis aega 3 kuud :), alates jõuludest unistasin krõbedast pardist). Järgmisel korras katsetame juba erinevate maitsetega.

No comments:

Post a Comment