1,5 l kupatatud kuuseriisikaid*
1 l vett
2 sl (jämedat) soola
3 sl suhkrut
12 tera pipart
6 tera vürtsi
4 väiksemat loorberilehte
2 suuremat porgandit
2 keskmist sibulat
3 sl äädikat (30%-line)
1 l vett
2 sl (jämedat) soola
3 sl suhkrut
12 tera pipart
6 tera vürtsi
4 väiksemat loorberilehte
2 suuremat porgandit
2 keskmist sibulat
3 sl äädikat (30%-line)
* Kuuseriisikad kõlbavad söögiks ka kupatamata, aga mulle meeldib nad siiski kiirelt läbi keeta, sest esiteks ei jää marinaad siis nii limane ja teiseks jääb marinaad siis hulka maad selgem. Kupatamiseks tuleb puhastatud kuuseriisikaid 10-15 minutit rohkes vees keeta, keeduvesi minema kallata. Seened säilivad kupatatuna ka üleöö külmkapis, kui juhtub, et näiteks samal päeval marineerida ei jõua. Toored seened seevastu aga lähevad kiirelt ussitama.
Marinaadi jaoks viiluta sibulad ja porgandid. Pane vesi keema. Lisa keevale veele suhkur, sool, pipar, vürts, loorberilehed ja seibideks lõigatud porgandid ja sibularattad. Kui marinaad keeb, lisa seened ja äädikas. Keeda veel mõni minut. Tõsta seened steriilsetesse purkidesse ja sule kohe õhukindlalt.
Väga hea retsept!😊
ReplyDelete😋 njämm
ReplyDelete