06 August 2014

Punase sõstra tort valge šokolaadi kreemiga

Põhi:
75 g võid
100 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
125 ml piima
100 g nisujahu
50 g kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g Mesikäpa valget šokolaadi
200 g kohupiima (magusat)
300 g toorjuustu
250 g punaseid sõstraid

Põhja jaoks vahusta või suhkrutega. Lisa muna ja vahusta veel. Lisa vaheldumisu piim ja küpsetuspulbriga segatud jahud. Sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas väiksesse ümmargusse vormi ja silu ühtlaseks. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Jahuta ja lõika põhi pooleks.
Täidise jaoks sulata šokolaad vesivannil. Sega hulka kohupiim ja toorjuust. Määri kolmandik segust põhjale ja suru sisse punased sõstrad. Tõsta peale teine pool põhjast ja suru kergelt kinni. Tõsta peale ülejäänud šokolaadikreem ja silu ühtlaseks. Lase külmkapis vähemalt paar tundi taheneda.

Retsept on minu täielik omalooming :)

No comments:

Post a Comment