
100 g võid
noaotsaga soola
100 g suhkrut
50 g mandlilaaste
1 väiksema sidruni riivitud koor ja mahl
70 g rosinaid
100 g šokolaadi (kasutasin Schogetteni Trilogia maitselist)
80 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 väiksemat muna
kaunistuseks tuhksuhkrut
Sega omavahel kõrvitsapüree, sool, suhkur, rosinad, mandlid ja tükeldatud šokolaad. Lisa omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber kõrvitsasegu hulka. Riivi hulka sidrunikoor ja pigista juurde mahl. Sulata või ja lisa seegi tainale. Vahusta eraldi nõus munad. Lisa ettevaatlikult tõstvate liigutustega kõrvitsasegu hulka.
Võita 26 cm läbimõõduga vorm ning vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund (kontrolli küpsust tikuga). Valmis kook puista üle tuhksuhkruga.
Inspiratsiooni sain siit.
No comments:
Post a Comment