19 January 2014

Kohupiimakook muretainast põhjal

Mehe ammusel soovil valmis täna üks lihtne ja maitsev kohupiimakook. Idee oli selles, et see sarnaseks Hagari Heale kohupiimakoogile. Ma ei tea, kuidas teil, aga minu mõistus ei luga 300 g koogi eest poes välja käia peaaegu 4 eurot. Seega tuli ise katsetama hakata. Retsepti panin ise kokku ja minu maitsmist mööda tuli täitsa sarnane Hagari Heale kohupiimakoogile. Kook ootab veel pereisa heakskiitu ja eks siis ole näha, kas läheb kordamisele :)

Põhi:
250 g Hagari muretainast*

Täidis:
200 g 20%-list hapukoort
1 pakk (200 g) kohupiima
1 toru (300 g) kohupiimapastat
0,5 dl suhkrut (kui kasutad magusat kohupiima, 1-1,5 dl suhkrut, kui magustamata kohupiima)
2 muna
(veidike riivitud sidrunikoort)

Kate:
35 g võid
75 g jahu
10 g suhrut
noaotsaga soola ja küpsetuspulbrit

Suru muretainas pirukavormi (kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi) põhja ja eelküpseta 200 kraadi juures 8 minutit.
Täidise jaoks sega kõik koostisosad kokku. Katte ehk puru jaoks näpi koostisosad ühtlaseks puruks. Tõsta kohupiimasegu põhjale ja pudista peale puru. Küpseta 200 kraadi juures veel 45 minutit (kuni kook on pealt helepruun).
Enne söömist jahuta täielikult maha.


* Olin laisk ja ostsin seekord taina kiiruga poest. Kodus hakkasin lugema koostisosi ja ausalt, see jäi mu viimaseks poetaina ostuks (ok, vahel lehttainast ikka ostan, aga vääääääga harva).

No comments:

Post a Comment