
250 g Hagari muretainast*
Täidis:
200 g 20%-list hapukoort
1 pakk (200 g) kohupiima
1 toru (300 g) kohupiimapastat
0,5 dl suhkrut (kui kasutad magusat kohupiima, 1-1,5 dl suhkrut, kui magustamata kohupiima)
2 muna
(veidike riivitud sidrunikoort)
Kate:
35 g võid
75 g jahu
10 g suhrut
noaotsaga soola ja küpsetuspulbrit
Suru muretainas pirukavormi (kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi) põhja ja eelküpseta 200 kraadi juures 8 minutit.
Täidise jaoks sega kõik koostisosad kokku. Katte ehk puru jaoks näpi koostisosad ühtlaseks puruks. Tõsta kohupiimasegu põhjale ja pudista peale puru. Küpseta 200 kraadi juures veel 45 minutit (kuni kook on pealt helepruun).
Enne söömist jahuta täielikult maha.
* Olin laisk ja ostsin seekord taina kiiruga poest. Kodus hakkasin lugema koostisosi ja ausalt, see jäi mu viimaseks poetaina ostuks (ok, vahel lehttainast ikka ostan, aga vääääääga harva).
No comments:
Post a Comment