22 September 2013

Kookosekattega ploomikook

Põhi:
150 g võid
2 dl fariinsuhkrut
3 muna
1 dl kohvikoort
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli

Täidis:
väike kausitäis ploome
(2 sl tumedat rummi)

Kate:
1 dl nisujahu
2,5 dl kookushelbeid
1 sl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
50  võid

Täidise jaoks puhasta ploomid, tükelda ja aseta rummi sisse maitsestuma (soovi korral). Põhja jaoks vahusta või koos suhkruga kohevaks. Lisa munad ja vahusta veel. Lisa juurde kohvikoor. Sega taina hulka eelnevalt omavahel segatud kuivained. Määri 26 cm läbimõõduga vorm võika ning vala tainas vormi. Laota ploomid põhjale ja suru kergelt tainasse. Katte jaoks näpu kõik koostisosad ühtlaseks puruks. ja puista koogile. Küpseta esmalt 200 kraadi juures 15 minutit, seejärel alanda kuumus 180 kraadini ja sea ahi "alt"-küpsetuse režiimile ning küpseta veel 15 minutit.

Retsepti võtsin Selveri reklaamlehest, aga originaalretsept oli täis vigasid, seega siinne variant on minu nägemus koogist :)

No comments:

Post a Comment