27 August 2013

Tsitrusemaitseline ploomikook

Põhi:
2 dl nisujahu
1 dl kaerajahu
125 g võid
0,5 dl suhkrut
2 sl külma vett
 
Kate:
350-400 g ploome (puhastatuna)
1 suurema druni riivitud koor ja mahl
1,5 dl suhkrut
3 muna
1 dl kohvikoort
50 g mandlilaaste

Sulata või. Lisa suhkur ja jahu. Sõtku ühtlaseks pudiks. Lisakülm vesi ning sega ühtlaseks tainaks, suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Pane vorm 30 minutiks külmkappi. Eelküpseta koogipõhja 180 kraadises ahjus 15 minutit.
Sega koor ja munad. Riivi hulka sidrunikoor ja pigista hulka sidrunimahl. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lao ploomid eelküpsetatud põhjale (lõikepool allpool). Vala peale vedel kattesegu ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta veel 45 minutit. Serveeri leigena või külmalt.
 
Algne retsept võetud siit.

No comments:

Post a Comment