26 May 2013

Mustika-toorjuustu-valge šokolaaditort

Põhi:
60 g võid
45 g suhkrut
1 muna
s sl kuuma vett
30 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 sl amarettot

Täidis:
125 g (külmutatud) mustikaid
250 g toorjuustu
125 valget šokolaadi

Kate:
50 g tumedat šokolaadi
0,5 dl kohvikoort

Põhja jaoks sulata või. Sega hulka suhkur, muna ja kuum vesi. Sega hoolega läbi. Lisa omavahel eelnevalt segatud jahu ja küpsetuspulber taigna hulka. Lõpuks lisa amaretto (soovi korral). Vala segu 20 cm läbimõõduga vormi ja küpseta eelnevalt soojendatud ahjus 170 kraadi juures u 18 min.
Jahuta põhi.
Sulata vesivannil valge šokolaad ning sega selle hulka eelnevalt toatemperatuurile soojendatud toorjuust. Laota põhjale mustikad ning kata šokolaadi-toorjuustukreemiga.
Pane tort mõneks tunniks külmkappi.
Katte jaoks kuumuta koor ning sega sinna hulka tume šokolaad. Määri kreem tordile. Pane tort taas vähemalt neljaks tunniks külmkappi.
Võta kook vormist ja kaunista meelepäraselt. Mina kaunistasin seekord tumedast šokolaadist tehtud kaunistustega (ääred), koogi peale on tehtud valge šokolaadiga mitu peenikest ringi ja puistatud kookoshelbeid.

NB! Suure tordi (läbimõõt 26 cm) jaoks kahekordista kõiki koguseid.

No comments:

Post a Comment