Originaalis küpsetatakse karaskit küll odrajahust, kuid kuna seda polnud käepärast ja ka kaerajahu maitse on rohkem meeltmööda, siis sündiski porgandi-kaerakarask. Kes odrajahu armastab ja traditsioonidest kinni tahab pidada, võib kaerajahu asendada odrajahuga.
2,5 dl keefiri, petti või hapupiima
1 muna
1 tl soola
2 spl fariinisuhkrut
60 g võid
1,5 dl nisujahu
3 dl kaerajahu
1 tl soodat
1 suur porgand
Sega keefir, muna, suhkrur, sool ja sulatatud või ühtlaseks massiks. Sega juurde riivitud porgand. Lisa jahudega segatud sooda. Määri segu võitatud leivavormi. Küpseta esmalt 200 kraadi juures 25 minutit, seejärel alanda kuumus 180 kraadini ja küpseta veel 15-20 minutit.
No comments:
Post a Comment