25 June 2012

Iirisemaitseline õunakook

Põhi:
125 g margariini
1,5 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut

Kate:
2 hapukat õuna (2 suurt poeõuna või  5 koduaia õuna)
100 g lehmakomme
3 sl fariinsuhkrut

Mikserda toasoe margariin suhkruga kohevaks. Lisa muna ja mikserda jälle väga õhuliseks. Sõelu peale küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ning sega ettevaatlikult ühtlaseks. Kata tainaga 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhi ja ääred.
Puhasta ja koori õunad, lõika viiludeks ja puista tainale. Riputa peale fariinsuhkur ja murendatud lehmakommid. Küpseta ahju keskmisel siinil 200 kraadi juures 25-30 minutit.
Retsepti võtsin siit, aga natuke mugandasin.

No comments:

Post a Comment