Tainas:
2,5 dl piima
200 g jahu
25 g pärmi
1 dl suhkrut
Sega ained kokku ning lase 20 min rätiku all kerkida. Seejärel lisa tainale:
225 g jahu
1 muna
0,5 dl õli
0,5 tl soola
Sega koostisosad eelkergitatud taina hulka (tainas peab kausi servadest keskele lahti lööma). Pane tainas u 1,5 tunniks sooja kohta kerkima.
Taina kerkimise ajal valmista keedukreem. Selleks on vaja:
3 spl jahu
8 spl suhkrut
natuke soola
3 spl mannat
3 muna
5 dl piima
1,5 sl vaniljesuhkrut
50 g võid
Löö munad kaussi ja klopi lahti. Sega hulka jahu, manna, suhkur, sool ja vaniljesuhkur. Lisa segule ka 2 dl piima.
Kuumuta eraldi potis 3 dl piima keemiseni. Kalla munasegu ettevaatlikul piimahulka ja sega hoolikalt tükkide vältimiseks. Kuumuta kuni segu on piisavalt paks (kartulipudru taoline konsistents). Sega hulka või ning klopi segu korralikult läbi. Lase jahtuda.
Seejärel rulli tainas aluse peal u 40 cm x 50 cm suuruseks tükiks. 2/3-le tainast määri:
50 g pehmet võid
Nüüd voldi tainas kolmekordselt kokku ning seejärel tekkinud ristkülik veelkord pooleks.
Rulli tainast taas 40 cm x 50 cm ristkülik ning lõika sellest 10 cm x 10 cm suurused ruudukesed. Tõsta ruudukeste keskele kreemi ning suru servad keskel kokku. Küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit.
Ahjust tulnud saiakestele raputa tuhksuhkrut.
No comments:
Post a Comment