06 October 2013

Meekook

Põhi:
75 g mett
100 g suhkrut
2 muna
125 g võid
1 tl soodat
425 g jahu


Kreem:
200 g suhkrut
750 g hapukoort


Põhja jaoks sega kuumakindlas kausis mesi, suhkur ja munad. Lisa juurde tükeldatud toasoe või. Aseta kauss vesivannile ja kuumuta seni, kuni suhkur on sulanud (liiga kuumaks ei tasu lasta, sest muna hakka muidu "küpsema").  Lisa sooda ja sega läbi. Jäta segu jahtuma. Jahtunud segule lisa jahu ja sega tainaks. Tainas jaga seitsmeks võrdseks osaks (iga osa umbes 115 grammi). Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel suhteliselt õhukeseks ning lõika ümmargused põhjad (läbimõõt u 25 cm). Mina kasutasin lõikamiseks lahtikäiva vormi ümbrist. Tainaääred jätsin külge, neist saab pärast koogi pealmiseks kihiks olev puru. Küpseta iga põhja eraldi 180 kraadi juures 5-6 minutit.
Sega hapukoor suhkruga. Tõsta alusele üks põhi, määri hapukoorega, seejärel teine põhi jne. Viimaseks kihiks määri peale hapukoor. Tükelda koogiääred ja puista koogile. Aseta vähemalt 8 tunniks külmkappi.


Pilt tööprotsessist :)

Mina võtsin retsepti siit, aga üht-teist ikkagi muutsin.

No comments:

Post a Comment