21 January 2012

Frikadelli supp merevaiguga

3 kartulit
2 porgandit
peotäis rohelisi ube
0,5 sibulat
1 pakk (350 g) frikadelle
1 puljongikuubik
1 l vett
2 dl kohvikoort
1 pakk (200g) Merevaiku
peterselli
soola
pipart
3 spl õli
Koori kartulid ja porgandid. Lõika kartulid suupärasteks tükkideks, riivi porgand jämeda riiviga. Tükelda ka sibul. Prae õlis esmalt sibul klaasjaks, seejärel kuumuta kergelt läbi ka kartul, porgand ja oad. Aja potis vesi keema. Lisa puljongikuubiks ja köögiviljasegu. Keeda u 10 minutit. Seejärel lisa frikadellid ja keeda veel 10 minutit. Lisa koor ja merevaik. Sega, et merevaik lahustuks. Aja supp korraks keema. Maitsesta soola, pipra ja peterselliga.
*Tegelikult olen ma seda suppi teinud ka ilma Merevaiguta ja maitses samuti hästi.

No comments:

Post a Comment