14 August 2011

Lasanje rohke hakklihaga


pool pakki (250 g) lasanjeplaate

Hakklihakaste:
400 g hakkliha
2 küüslauguküünt
1 sibul
1 purk (400 g) purustatud tomateid
pipart
soola

Valge kaste:
0,5 l piima
0,5 dl jahu
150 g riivitud juustu
valget pipart
soola
natuke muskaati

150 g riivitud juustu peale puistamiseks

Prae halliha koos sibula ja küüslauguga läbi. Lisa purustatud tomatid. Maitsesta soola ja pipraga. Valge kastme jaoks sega jahu 2 dl piimaga. Ülejäänud piim lase potis keema. Lisa piima-jahu segu ja sega hoolikalt, et ei tekiks klimpe. Keeda mõni minut kuni kaste on paksenenud. Lisa riivitud juust ja sega kaste ühtlaseks. maitsesta soola, valge pipra ja muskaadiga. Kata küpsetusvormi põhi esmalt valge kastmega. Siis lisa lasanjeplaadid, seejärel hakkliha kaste, lasanjeplaadid, valge kaste, lasanjeplaadid, hakklihakaste, lasanjeplaadid ja valge kaste. On oluline, et viimaseks kihiks jääks valge kaste. Pane vorm 200 kraadi juurde 20 minutiks küpsema. Seejärel lisa riivitud juust ja küpseta veel 20-30 minutit.

No comments:

Post a Comment