100 g võid
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 munakollast
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Põhi 2:
3 munavalget
150 g suhkrut
1 tl sidrunimaha
100 g mandlilaaste
Täidis:
1 toru (300 g) kohupiimapastat
2 dl vahukoort
75 g suhkrut
1 laimi mahl ja riivitud koor
4 želatiinilehte + 0,5 dl vett lahustamiseks
vaarikaid, punaseid sõstraid vm marju
Põhi 1. Vahusta või suhkrutega, lisa munakollased. Sega kuivained omavahel ning lisa võimassi hulka. Jaga liivatainas pooleks. Vormi või rulli kaks 26 cm läbimõõduga tordipõhja (vormimiseks on hea kasutada lahtikäiva koogivormi rõngast, millese hiljem kook ka sisse laduda). Küpseta 175 kraadi juures umbes 30 minutit. Tõsta põhjad ahjust välja ja jäta mõneks hetkeks kõrvale.
Põhi 2. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur ja sidrunimahl. Jaga tainas pooleks ja määri kummalegi liivatainapõhjale. Raputa mõlemale põhjale mandlilaastud. Küpseta põhjasid 150 kradi juures 15 minutit, kuni mandlilaastud muutuvad kuldseks. Jahuta põhjad.
Aseta želatiinilehed külma vette likku. Täidise jaoks vahusta vahukoor koos suhkruga pehmete tippude tekkimiseni. Lisa kohupiimapasta ja lamimahl ning -koor. Lahusta želatiin kuumas vees ning lisa seejärel täidise hulka, vahusta veel aeglasel kiirusel.
Tordi kokkupanekuks aseta üks koogipõhjadest sobiva suurusega lahtikäiva vormi põhja. Vala täidis koogile, puista peale marjad (suru need kergelt täidise sisse). Kata kook teise koogipõhjaga. Aseta tort paariks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista marjade ja tuhksuhkruga.
Retsepti idee raamatust "Nadja koogid 2".
Aseta želatiinilehed külma vette likku. Täidise jaoks vahusta vahukoor koos suhkruga pehmete tippude tekkimiseni. Lisa kohupiimapasta ja lamimahl ning -koor. Lahusta želatiin kuumas vees ning lisa seejärel täidise hulka, vahusta veel aeglasel kiirusel.
Tordi kokkupanekuks aseta üks koogipõhjadest sobiva suurusega lahtikäiva vormi põhja. Vala täidis koogile, puista peale marjad (suru need kergelt täidise sisse). Kata kook teise koogipõhjaga. Aseta tort paariks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista marjade ja tuhksuhkruga.
Retsepti idee raamatust "Nadja koogid 2".
No comments:
Post a Comment