06 March 2021

Sidruni-beseekook mandlimuretaina põhjal

Põhi
100 g võid
50 g suhkrut
150 g nisujahu
50 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna

Täidis
150 g piima
150 g suhkrut
30g nisujahu
30 g võid
2 sidruni riivitud koor ja mahl
4 munakollast

Beseekate
4 munavalget
150 g suhkrut

Sulata või. Sega hulka ülejäänud koostisosad. Vormis tainas ühtlaseks palliks ja aseta 15 minutiks külmkappi. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (2-3 cm kõrgusele). Pane koogipõhi umbes 15 minutiks külma tahenema. Torgi tainapõhi kahvli abil auklikuks. Küpseta põhja 15 minutit 200 kraadi juures. Mõõda täidise ained kuumakindlasse kaussi ja kuumuta vesivannil pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Võta koogipõhi ahjust välja ja vala täidis süvendisse. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur. Määri või pritsi besee täidise peale.
Küpseta kooki veel umbes 10 minutit kuni besee on kaunilt helepruun.

Lase jahtuda, eemalda vormist ja naudi!


No comments:

Post a Comment