250g nisujahu
125g mandlijahu
75g tuhksuhkrut
200g külma võid
1 muna
1 tl vaniljepastat
noaotsaga soola
75g tuhksuhkrut
200g külma võid
1 muna
1 tl vaniljepastat
noaotsaga soola
Töötle nisu- ja mandlijagu, tuhksuhkur, sool ja tükeldatud võid köögikombainiga purutaoliseks massiks. Seejärel lisa omavahel kahvliga segamini klopitud muna ja vaniljepasta. Töötle köögikombainiga ühtlaseks tainaks. Mässi tainas kilesse ja pane tunnikeseks (kui üleöö) külmkappi. Jaota tainas neljaks võrdseks osaks. Rulli iga osa 4-5 mm paksuseks plaadiks ja lõika sellest sobiv kujund (kasuta võib nr papist žabloone või suuri küpsiselõikureid). Kuni küpsetamiseni hoia valmisrullitud tainaplaate külmkapis või muus jahedas kohas. Küpseta iga plaati 180 kraadi juures 12-13 minutit (kuniks ääred on õrnalt kuldsed). Küpsetatud tordipõhi aseta siledale alusele. Enne tordi kokkuladumist lase põhjadel korralikult jahtuda.
Kreem:
800 g toorjuustu
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vaniljepastat
Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga tugevaks jahuks, lisa toorjuust ja vaniljepasta ning vahusta kergelt läbi. Kreemi võib kasutada naturaalsena või anda maitsele ka värvielamus toiduvärvi kasutamise teel.
Tort ehita üles kihiti, kreemi jaoks kasuta meeldiva otsikuga tordipritsi.
No comments:
Post a Comment