08 August 2020

Beseetort kirsi-amarettokreemiga

 Põhjad:*

10 munavalget / 350 g munavalgemassi

500 g suhkrut

2 sl tärklist

200 g mandilaaste

10 g vaniljesuhkrut


Kirsi-amarettokreem:

400 g toorjuustu

2 dl vahukoort

50 g suhkrut

1 dl amarettot

2 lehte žealtiini

200 g kirsse


Kook, mis sündis sellest, et maiustasin suvel "Komeedis" samanimelise tordiga. Tasus kodus järele matkida küll :) Mu meelest sai paremgi kui originaal.

*Beseepõhjade retsept raamatust "Nadja koogid 2".

vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur viies jaos, vahusta veel. Sõelu sisse tärklis, lisa mandlilaastud ja vaniljesuhkur. Sega ettevaatlikult läbi. Joonista küpsetuspaberile 24-26 cm läbimõõduga ringid. Jaga tainas kolme põhja vahel. Küpseta igat põhja 170 kraadi juures 20 minutit. 

Kreemi jaoks pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta vahukoor suhkruga pehmete tippude tekkimiseni, mikserda hulka toorjuust. Kuumuta amaretto keemiseni, lahusta selles žealatiinilehed. Nirista amaretto toorjuustukreemi hulka, mikserda korralikult läbi.

Lao koogipõhjad ja kreem kihiti tordiks, iga kihi vahele pane kirsse. Pealmiseks kihiks jäta kreem. Kaunista tort meelepäraselt. 

No comments:

Post a Comment