Kodune eluviis ja karantiin sunnivad saia ka ise küpsetama :)
450 g nisujahu
1 tl soola
25 g värsket presspärmi
3 dl käesooja vett
15 g õli
20 g suhkrut
1 muna
Sulata pärm soola ja suhkruga. Sega juurde soe vesi, õli ja lahtiklopitud muna. Lisa jahu. Sõtku (või mikserda) tainaks. Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kaetult umbes 30 minutit kerkida. Sõtku tainas kergelt läbi, vormi piklikuks pätsiks ning tõsta leivavormi. Lase veel kaetult 30 minutit kerkida. Küpseta saia 200-kraadise ahju allosas 30-35 minutit, kuni sai on kenasti kerkinud ja pealt kuldne.
Lase vormis jahtuda - et sai pehmeks jääks, kata jahtumise ajaks pealt puhta köögirätikuga.
Retsept (väikeste muudatustega) siit.
No comments:
Post a Comment