24 March 2020

Parimad laimiküpsised

Retsept on Olga Kaju blogist. Tema tegi küpsiseid sidruniga, kuid kuna minul sidrunit kodus polnud, küll aga oli laimi, siis said minu küsistest laimiküpsised. Kindlasti tahan proovida ka sidruniga...kui ükskord poodi satun ja poes sidrunit on....karantiiniaeg, you know :)

Tainas:
200 g jahu
100 g mandlijahu
2 muna
150 g võid
150 g suhkrut
1 laim
2 tl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola


Küpsiste veeratamiseks:
tuhksuhkrut

Riivi laim ja pigista välja mahl. Eraldi kausis sega omavahel kuivained (v.a suhkur). Vahusta toasoe või suhkruga ja laimikoorega heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja vahusta veel. Lisa laimimahl. Viimasena lisa kuivained. Pane tainas paariks tunniks külmkappi. 
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Tõsta tainas külmkapist välja. Tõsta teelusikatäis tainas peopessa, vooli kiirelt pallikeseks, rulli palli tuhksuhkrus ning aseta seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pallide vahele jäta üsna suured vahed (minul mahtus pannile 25 küpsist), sest nad lamenduvad ja paisuvad korralikult. Küpseta ahjus 12-14 minutit. 
Kogusest saab 2 plaaditäit. Kui kasutad küpsetamisel 1 ahjuplaati, siis hoia ülejäänud tainast küpsetamise esimese plaaditäie küpsemise ajal külmkapis.

HOIATUS! Need on maailmaparimadküpsised, oht on sõltuvusse jääda :)

No comments:

Post a Comment