Siirup:*
125 g suhkrut
1 dl keevat vett
Tainas:
siirup
100 g (fariini)suhkrut**
150 g võid
2 muna
500 g jahu
2 tl küpsetuspulbirt
0,5 tl soola
20 g piparkoogimaitseainet
Siirupi jaoks pane suhkur paksupõhjalisse potti ja kuumuta kuni suhkur on kuldpruun (üle pruunistada ei maksa, suhkur muutub vihaks), lisa keev vesi ja keeda veel mõni minut. Võta pott tulelt ja lahusta kuumas siirupis (fariini)suhkur, seejärel ka või. Lisa ükshaaval kloppides munad. Sega kuivained omavahel ning seejärel lisa need tainasse. Paki tainas kilesse ja lase nädal-paar külmkapis laagerduda.
Piparkookide jaoks rulli tainas jahusel pinnal u 1-2 mm pakususeks, lõika sobivad kujundid ning küpseta 200 kraadi juures kuni piparkoogid on parajalt pruunid (kellele meeldivad krõbedamad, see küpsetab natuke kauem).
*Võib kasutada ka valmis siirupit (2 dl)
**Fariinisuhkrut kasutades jääb tainas tumedam.
No comments:
Post a Comment