31 August 2019

Sidruni-beseekook

Tainas:
175 g jahu
100 g külma võid
1 sl tuhksuhkrut
1 munakollane
1- 2 sl külma vett


Sidrunikreem:
2 sl maisitärklist
100 g suhkrut
2 sidruni riivitud koor
2- 3 sidruni mahl
1 apelsini mahl
85 g võid
3 munakollast

Beseekate:
4 munavalget
200 g suhkrut
2 sl maisitärklist


Taina töötle kõik komponendid köögikombainis ühtlaseks massiks. Rulli tainas õhukeseks ja suru 24 cm läbimõõduga ümara koogivormi põhjale ja servadesse (kasutasin eemaldatava põhjaga vormi). Torgi põhi kahvliga läbi ja pane pooleks tunniks külma. Küpseta põhja 180 kraadi juures 15 minutit.
Täidise jaoks sega omavahel maisitärklis, suhkur, sidrunikoor, sidrunimahl ja apelsinimahl ja munakollased ning kuumuta vesivannil kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ja sega sisse tükeldatud või, kuni või on sulanud. Katte jaoks vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa suhkur ja maisitärklis ning vahusta seni kuni vaht on tihe ja läikiv. Vala põhjale sidrunitäidis ning kata kook beseevahuga. Küpseta kooki 180 kraadi juures veel 15- 20 minutit ning lase vormis enne serveerimis täielikult jahtuda.

Retsept siit (natuke muutsin ka).

No comments:

Post a Comment