09 May 2019

Vanakooli klassika: biskviitkattega rabarberikook


Liivatainas:
150 g toasooja võid
75 g tuhksuhkrut
1 muna
225-250 g nisujahu
noaotsaga soola

1 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit


(või kui on kiire, siis 500 g valmis mure- või liivatainast)

Täidis:
400-500 g puhastatud rabarbrit
75 g suhkrut

Biskviitkate:
4 muna
90 s suhkrut
35 g jahu
35 g tärklist

Liivataina jaoks vahusta toasoe või ja tuhksuhkur ning vaniljesuhkur ühtlaseks heledaks vahuks. vahustamist jätkates lisa juurde muna. Lisa jahu ja küpsetuspulber ning töötle ühtlaseks massiks. Paki taigen toidukilesse ning tõsta vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Seejärel rulli taigen kahe küpsetuspaberilehe vahel ahjuplaadi suuruseks ristkülikuks (et tainas ei kleepuks paberi külge, raputa peale jahu). Torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 200-kraadises ahjus10 minutit.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks (7-10), sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini.
Kata eelküpsetatud muretaignapõhi tükeldatud rabarberiga, raputa üle suhkruga, vala peale biskviittaigen ning silu ühtlaseks.
Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta kooki 20-25 minutit.
Lase koogil veerand tundi avatud uksega ahjus seista, enne kui välja võtad.
Veidi jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.

Algne retsept siit.

No comments:

Post a Comment