Kamabiskviit
5 muna
1,5 dl suhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
1,5 dl kartulitärklist
0,75 dl kama
Vahele määrimiseks
1 dl murakamoosi
Kohupiimatäidis
1 pakk (200 g) kohupiima
2 dl vahukoort
3 sl suhkrut
Kuumuta ahi 225 kraadini. Niisuta majapidamispaber õliga ning silu küpsetuspaber sellega üle. Aseta küpsetuspaber ahjuplaadile. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sega kartuli- ja kamajahu ning seejärel lisa õrnalt segades muna-suhkru vahtu. Määri tainas ühtlase kihina pannile. Küpseta 6-7 minutit. Võta uus küpsetuspaber ning puista see üle tuhksuhkruga. Kummuta valmisküpsetatud biskviit ettevaatlikult pealmise poolega küpsetuspaberile ja rulli tihedalt küpsetuspaberiga rulli.
Vahusta koor ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa kohupiim ja vahusta veel mõni minut. Määri murakamoos biskviidile (vajadusel võib biskviiti ka natuke piima või veega immutada) ning seejärel kata see kohupiimavahuga. Rulli tihedalt. Lase enne söömist vähemalt paar tundi seista. Kaunista meelepäraselt. Osa täidisest võid ka rulli peale määrida, aga seljuhul tuleks see kohe tarbida (kohupiim kaotab külmkapis oma ilusa välimuse ja võtab kergelt maitseid juurde).
Retsept osaliselt siit.
No comments:
Post a Comment