01 February 2019

Risotto

3 dl risotoriisi (Arborio)
50 g võid
2 väiksemat sibulat
2 küüsaluguküünt
1,5 dl valget kuiva veini
1,2-1,5 l kanapuljongit
100 g riivitud parmesani
soola
pipart

Sulata pool võist paksupõhjalises potis. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning hauta tasasel tulel pehmeks (10-15 minutit). Lisa riis ja kuumuta 1-2 minutit. Lisa vein ja veidi soola. Sega korra hästi kergelt, siis hauta tasasel tulel ilma kaaneta potis 10-15 minutit, kuni vein on riisi sisse imendunud. Nüüd lisa kulbitäis kuuma puljongit ja keeda tasasel tulel, kuni puljong on imendunud, aga riis on veel niiske. Jätka samal moel kulbikaupa puljongi lisamist, kuni riis on küps, aga ikka veel veidi kreemjas (küpsust kontrolli maitstes). Õige risoto on vedelapoolne, aga mitte pudrune. Sega vajadusel aeg-ajalt lõpupoole, et riis põhja ei kõrbeks. Kui riis on küps, tõsta pott tulelt ja sega juurde ülejäänud või ning parmesan. Kata pott kaanega ja lase 5 minutit haududa omas kuumuses. Maitsesta ja serveeri. Laual lisa roale veel rohkelt riivitud parmesani ja näiteks krõbedaks praetud kanafileed (pildil) või mereande.

No comments:

Post a Comment